Osa 5

Yhteenveto

Tässä osassa tutustuttiin HTTP-protokollan tilattomuuteen sekä evästeiden käyttöön osana käyttäjän tunnistamista. Opimme käsitteet autentikaatio ja autorisaatio, ja harjoittelimme käyttäjiä tunnistavien sovellusten luomista. Opimme määrittelemään tietoturvakonfiguraation niin, että käyttäjien oikeuksia tarkastellaan sovelluksen poluissa, sovelluksen metodeissa, ja sovelluksen näkymissä.

Vastaa lopuksi seuraavaan itsearviointikyselyyn ja keksi kurssimateriaalin viidennestä osasta monivalintakysymys.

:
Loading interface...
:
Loading interface...

Kirjaudu sisään nähdäksesi tehtävän.

:
Loading interface...
:
Loading interface...

Kirjaudu sisään nähdäksesi tehtävän.

Osan käsitteiden kertaus (bonus) - 1 piste

Kurssin aikana tutustutaan moneen eri käsitteeseen. Voit oppimisen tehostamiseksi kerrata käsitteitä lisäämällä niitä Concepts-työkaluun.

Linkki työkaluun: https://concepts.cs.helsinki.fi/join/pcaezzU0s6LGP7c0tIta3lypV

Jos teit tehtävän myös edellisillä viikoilla, pääset linkin kautta jatkamaan luomasi työtilan täyttöä työkalussa. Muutoin voit katsoa tehtävän alkutoimet osan 3 yhteenvedosta.

Tämä tehtävä toistuu myös kurssin seuraavissa osissa, eli jos lisäät jokaisen osan aikana käsitteitä, voit saada yhteensä 5 bonuspistettä. Jokaisesta yhdestä lisäämästäsi käsitteestä saat 0.25 bonuspistettä ja maksimissaan 1 bonuspiste per osa. Viimeisen osan jälkeen on myös palautekysely. Jos haluat antaa palautetta ennen viimeistä osaa, voit lähettää sähköpostia mooc@cs.helsinki.fi, avata issuen GitHubissa tai pingata @tulir tai @peterzon kurssin telegram-kanavalla.

Pääsit aliluvun loppuun!