Osa 3

Yhteenveto

Tässä osassa harjoiteltiin useamman tietokantataulun luomista ja käyttöä sekä tutustuttiin ohjelmalliseen määrittelyyn. Tarkastelimme N+1 -kyselyn ongelmaa sekä sen ratkaisemiseen liittyviä menetelmiä. Harjoittelimme lisäksi tietokantakyselyiden tulosten rajaamista sekä järjestämistä.

Vastaa lopuksi seuraavaan itsearviointikyselyyn ja keksi kurssimateriaalin kolmannesta osasta monivalintakysymys.

:
Loading interface...
:
Loading interface...

Kirjaudu sisään nähdäksesi tehtävän.

:
Loading interface...
:
Loading interface...

Kirjaudu sisään nähdäksesi tehtävän.

Osan käsitteiden kertaus (bonus) - 1 piste

Kurssin aikana tutustutaan moneen eri käsitteeseen. Voit oppimisen tehostamiseksi kerrata käsitteitä lisäämällä niitä Concepts-työkaluun.

Linkki työkaluun: https://concepts.cs.helsinki.fi/join/pcaezzU0s6LGP7c0tIta3lypV

Kirjaudu sisään mooc.fi tunnuksilla, joita käytit kurssilla. Käsitteiden lisäämisestä saa pisteitä. Jokaisesta yhdestä lisäämästäsi käsitteestä saat 0.25 bonuspistettä ja maksimissaan 1 bonuspiste per osa. Halutessasi voit piirtää yhteyksiä käsitteiden ja niiden esitietona olevien käsitteiden välille "mapper"-näkymässä, ja tutkia niistä muodostuvaa verkkoa "graph"-näkymässä.

Tämä tehtävä toistuu myös kurssin seuraavissa osissa, eli jos lisäät jokaisen osan aikana käsitteitä, voit saada yhteensä 5 bonuspistettä. Viimeisen osan jälkeen on myös palautekysely. Jos haluat antaa palautetta ennen viimeistä osaa, voit lähettää sähköpostia mooc@cs.helsinki.fi, avata issuen GitHubissa tai pingata @tulir tai @peterzon kurssin telegram-kanavalla.

Pääsit aliluvun loppuun!