Arvostelu ja kokeet

Kurssin arvostelu perustuu viikoittain julkaistavan materiaalin tehtäviin sekä laajempaan ohjelmointiprojektiin. Viikottaisten tehtävien painoarvo on 70% kurssin arvostelussa ja projektin sekä sen yhteydessä tehtävien vertaisarvioiden painoarvo on 30% kurssin arvostelussa.

Projekti julkaistaan 15.11. kurssin neljännen osan yhteydessä ja se tulee palauttaa viimeistään 16.12. klo 23:59. Palautus itse- ja vertaisarvioidaan — itse- ja vertaisarviointimahdollisuus aukeaa 17.12. ja arvioinnit tulee tehdä viimeistään 23.12. klo 23:59.

Kurssin lopussa on koe, joka arvostellaan skaalalla hyväksytty / hylätty. Arvosana muodostuu tehdyistä tehtävistä ja projektista.

Kurssin koe tehdään Moodlessa sekä kurssilla käytössä olevassa TMC-järjestelmässä. Kurssikoe järjestetään 20.12. Uusinnat järjestetään 31.1.2020 ja 28.2.2020. Kurssin koe kestää 4 tuntia ja sen voi tehdä tenttipäivänä välillä 10-20.

Jokaisen osan kaikista tehtävistä (kyselyt, ohjelmointitehtävät, ...) saa tehtäväpisteitä — kukin osa on kokonaisuudessaan 10% arvoinen kurssiarvostelussa. Löydät osan kaikki tehtävät valitsemalla kyseisen osan yleisnäkymästä "Lista osan tehtävistä". Näet tehtäväpisteesi kurssimateriaalin oikeassa alakulmassa olevasta pistevisualisaatiosta kohdan "Tehtäväpisteet yhteensä" kohdalta.

Täydet pisteet tehtävistä saa tekemällä kaikki kunkin osan tehtävät. Tehtäviksi lasketaan materiaalissa olevat ohjelmointitehtävät, kyselyt, itsearvioinnit, Moodleen laitettavat tehtävät sekä muut mahdollisesti erikseen materiaalissa mainittavat tehtävät. Ohjelmointiprojektin tarkempi arvostelu julkaistaan myöhemmin.

Arvosanan muodostuminen

Kurssin arvosana muodostuu seuraavalla asteikolla:

Pisteet Arvosana
90% tai yli 5 (erinomainen)
80% tai yli, alle 90% 4 (kiitettävä)
70% tai yli, alle 80% 3 (hyvä)
60% tai yli, alle 70% 2 (tyydyttävä)
50% tai yli, alle 60% 1 (välttävä)
alle 50% hylätty

Ilmoittautuminen ja opintosuoritusmerkintä

Kurssilla käytetään Moodlea keskustelualustana, kurssiprojektin palautus- ja vertaisarviointialustana, ja koealustana.

Sinun tulee olla ilmoittautunut kurssille, jotta voit saada kurssista opintosuoritusmerkinnän Helsingin yliopiston opintorekisteriin, osallistua kurssin mahdollisiin verkkotentteihin tai keskusteluihin ja palauttaa tehtäviä verkko-oppimisympäristö Moodlessa. Huomiothan, että pääset kurssin Moodleen vasta ilmoittautumistasi seuraavana päivänä.

Ilmoittautuminen koskee kaikkia kurssilaisia eli myös Helsingin yliopiston opiskelijoita. Avoimen opintoihin ilmoittaudutaan kurssin avoimen yliopiston opinto-ohjelman (=kurssisivun) kautta, josta löydät tarkemmat ohjeet ilmoittautumiseen, Moodlen kurssiavaimen ja lisätietoja opintosuorituksen rekisteröinnistä. Helsingin yliopiston opiskelijat voivat ilmoittautua kurssin vastaavaan ei-avoimeen versioon Weboodin kautta. Ilmoittautuminen on auki vain määritellyn ajan, joka on ilmoitettu kurssin opinto-ohjelmassa.

Avoimen kurssin opinto-ohjelma: https://courses.helsinki.fi/fi/aytkt21007/129637264